Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Prvé rany" by Dušan Damián ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Prvé rany

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Prvé rany
  • Author : Dušan Damián
  • Release Date : January 12, 2014
  • Genre: Romance,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 13621 KB

Description

Po niekoľkoročnej odmlke sa do éteru vracia čitateľsky veľmi úspešný románový debut Dušana Damiána. 

Pôvodne bol v roku 2009 uverejnený a bezplatne prístupný na autorovom blogu, teraz prichádza v novom šate obohatený o exkluzívny hudobný sprievod piatich skladieb bratislavského hudobníka Adama Hudeca. 

Román, určený najmä mládeži, je silne inšpirovaný skutočnými udalosťami a takmer celý je napísaný v autentických dialógoch, čo výrazne prispieva k ľahkému čítaniu. 

Autobiografické črty umocňuje aj stotožnenie sa autora s hlavnou postavou a verné vykreslenie nedávnej atmosféry mesta Dunajská Streda, ktoré sa v 90-tych rokoch neslávne preslávilo mafiánskymi čistkami a ktoré tvorí základnú kulisu deja. 

Ten sleduje osud hlavného hrdinu – Dušana Damiána v citlivom veku puberty a dospievania. Konfrontáciu mladého človeka so silnými citmi – láskou, nenávisťou, či silnými pokušeniami pôžitkárstva – alkoholom, drogami, sexom, či rýchlym zbohatnutím. 

Je to najmä príbeh o utváraní hodnôt. Čo je však dôležitejšie v malomestskom prostredí, než imidž?! 

Inteligentný chlapec – mladý muž, sa musí spoločne so svojimi kamarátmi popasovať s neľahkou úlohou. Nájsť svoje miesto vo svete. V pokušení a v snahe o vybudovanie si frajerského imidžu, však často hrozí skĺznutie do rôznych, neraz aj nebezpečných aktivít,  hraničiacich so zákonom.

Román veľmi pútavo vniká do života dospievajúcich hrdinov a v neposlednom rade, okrem jeho vzťahových patálií reflektuje aj prastarú túžbu človeka, využívať svoj talent na získanie moci. 

Niet totiž väčšieho lákadla pre mladého muža ako zapadnúť do kolektívu a navyše dokázať presadiť svoju vôľu medzi rovesníkmi. 


Na záver slovo autora: 

„Mojím cieľom je, čo najviac priblížiť deťom a mladým skutočný svet, pretože len poznaním pravdivých faktov o živote sa dokážu správne rozhodovať. Len tak sa naučia rozmýšľať a keď raz budú odkázaní sami na seba, nebudú to prostáčikovia, ktorých tí chytrejší a vzdelanejší dobehnú.“ 


Čitateľské reakcie

Jana Plauchová - Adhara (2009)

Ehm, toto nebude kritika diela. Proti dielu nemám nič, číta sa pomerne dobre. :-) Len sa mi nechce veriť, že je to fakt podľa skutočných zážitkov. Prepáčte za názor, ale doteraz som bola v tom, že tí, čo berú drogy, sú hlúpi, obmedzení a necitliví ľudia s narušeným pudom sebazáchovy (ale už v tom nie som ;-) ).


Jozefína Jarošová (15 marec, 2009)

Hmmm... ja len že tento príbeh má fakt šťavu a dobre sa číta. napísaný je spôsobom ktorý je všetkým blízky. je v tom napätie, energia, zápletka proste všetko čo má dobrý príbeh mať. držím palce a teším sa na pokračovanie


Aďa Kanyitur (4 apríl, 2009)

Tvoj príbeh sa mi páči. Je taký mužský, trochu silácky :) a navyše nadpis je jednoznačne originálny. Muži sa hanbia keď sú zlomení, majú snahu ochraňovať a za každú cenu byť v pohode a Obyčajný príbeh zlomeného muža je pre mňa originalita už len z ľudského hľadiska :) A ešte by ma zaujímalo do akej miery bol tento príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, ale je mi jasné, že na to by si asi nerád spomínal. Nevadí, myslím, že som našla ďalšieho obľúbeného autora :)

Spoiler!!! 

Inak veľmi som si obľúbila Ľubicu. Ale naozaj ju trochu ľutujem. Súcitím s touto postavou :) Dúfam, že ju neprivedieš k samovražde alebo tak, to by som aj plakala :) Teším sa na ďalší diel, a najlepšie by bolo keby tých dielov bolo nekonečne veľa ;) A super sa to číta:)


Mirka Novysedláková (5 apríl, 2009)

Ahoj Dušan,

Píšeš naozaj dobre. Skvelé dialógy. No a to s tou Gillette - také vtipné vsuvky v príbehu zbožňujem! :D 

Od kapitoly ku kapitole je to čím ďalej, tým lepšie :D Veľmi zaujímavo sa to vyvíja. 

Inak - zopakujem najviac sa mi páčia tvoje dialógy, sú také reálne, presvedčivé – proste perfektné. :)


Terézia Kollárová (11 september, 2009)

Noo... takže som všetky kapitoly prečítala v priebehu dnešného popoludnia - prosto ja keď sa do niečoho pustím tak to prečítam rýchlo a rada to beriem potom ako celok (na ďalšie časti sa teraz bude horšie čakať) :D ale tento príbeh ma zaujal, lebo mi veľmi silno pripomína niektoré veci a zážitky, ktoré aj keď sú u rôznych násťročných ľudí iné, podstata zostáva tá istá. 

Veľmi sa mi páčilo aj to ako opisuješ partiu chalanov aj názov svorka :D Páči sa mi aj to, že do vzťahu nedávaš zasa úplne ten idylický pohľad bezproblémového západu slnka. Možno by sa do budúcna žiadalo trošku rozvinúť pocity vo vzťahových dilemách. Ale inak naozaj nemám čo vytknúť tak sa len teším na pokračovanie....

Nech ťa múza kope :)))


Yomi (28 december, 2009)

Wau...taky koniec som teda necakala.posledny mesiac som kazdy den cakala na zaverecne kapitoly a teraz je koniec :( 

citala som cely pribeh a urcite to nebola strata casu. bol to uzasny a prilis skutocny pribeh o zivote, ktory si podal tak realisticky ze som mala pocit, ze som jeho sucastou :) mna si nim uplne dostal a som tvoja dozivotna fanusicka :) prajem vela muuuzy pre dalsie dielka:)


 Kamka (2 február, 2010)

Je to super! Začala som to čítať od začiatku až teraz, zaujala ma posledná časť a zistila som že to je len pokračovanie príbehu :-) Cez deň som sa pristihla ako rozmýšľam nad hrdinami príbehu... vážne ma to dostalo. 

Malo to veľmi neočakávaný záver ale myslím že to je ten typ záverov ktoré prináša život... nedajú sa predvídať. Celkovo o tomto dielku musím povedať že to bolo SUPER - také realistické, úprimné, na nič sa nehrajúce... ako keby som sa pri čítaní dostávala do iného sveta... a čítalo sa to veľmi ľahko, dialógy boli veľmi dobré... toto dielko je to najlepšie čo som na stránke vydavateľstva Enigma čítala! Teším sa aj z epilógu a dúfam, že ešte napíšeš niečo podobné... :-) 

Vďaka Dušan!


Free PDF Books "Prvé rany" Online ePub Kindle



Post a Comment for "(Download) "Prvé rany" by Dušan Damián ~ eBook PDF Kindle ePub Free"